این که نقش شما در سازمان چیست، اهمیتی ندارد، چرا که به هر حال فروش بخشی از شغل شماست.
البته برای بسیاری از مردم کلمه فروش و فروشنده، معانی سوء استفاده، فشار آوردن، ریشخند کردن و . . . دارد که همگی کلیشههایی برای فروشندگان است.
اما اگر تصور میکنید فرآیند فروش عبارت از توضیح منطق و مزایای حاصل از یک تصمیم است، آن گاه باید بدانید که هر شخصی در سازمان نیازمند مهارتهای فروش است تا از طریق آن بتواند دیگران را نسبت به منطقی بودن یک ایده قانع کند، به روسا یا سرمایه گذاران نشان دهد که بازگشت سرمایه و سودآوری در یک پروژه به چه صورت است یا به کارکنان کمک کند که مزایای حاصل از یک فرآیند را به خوبی درک کنند.
در اصل، مهارتهای فروش همان مهارتهای برقراری ارتباط هستند و مهارتهای برقراری ارتباط برای هر کسب و کار و حرفهای حیاتی است.
جفری جیمز نویسنده و کارشناس صاحب نام در حوزه فروش در مورد مهارتهای اصلی و ابتدایی در حوزه فروش و اینکه چه مهارتهای فروشی هستند که هر کسی برای کسب موفقیت به آنها نیاز دارد مطالب مفیدی را بیان کرده است . در ادامه لیست ارائه شده توسط این کارشناس را میبینید:
بیشتر بخوانید: نرم افزار crm voip
1- تحقیق و بررسی در رابطه با مشتریان
خواه در حال فروش چیزی به یک مشتری خارج سازمانی یا یک مشتری داخل سازمانی (مثلا رئیس شرکت) باشید، هر قدر اطلاعات بیشتری در رابطه با خریدار در اختیار داشته باشید، راحتتر قادر به تحت تاثیر قرار دادن تصمیمات آنها خواهید بود.
2- تهیه گزارش
اولین تصمیمی که هر مشتری اتخاذ میکند این است که “آیا میخواهم رابطه ای تجاری با این فرد داشته باشم یا نه؟” به منظور برقراری یک ارتباط، کنجکاو باشید، با شخصیت و خوش سیما باشید و نسبت به دیگران اهمیت بدهید.
3- طرح پرسش
اگر قادر به ارضاء نیازهای واقعی یک مشتری نیستید، قادر به داشتن فروش نخواهید بود و اگر سوالات درست مطرح نکنید، هرگز نخواهید دانست که نیازهای مشتری چه مواردی هستند و قادر به کمک کردن به وی نخواهید بود.
4- فعالانه گوش دادن
زمانی که مشتریان در حال صحبت کردن هستند، تنها سکوت و صحبت نکردن کفایت نمیکند. شما در این حین باید ذهن خود را باز نگاه دارید تا راههایی را پیدا کنید که واقعا منجر به خدمت کردن و کمک کردن به مشتری میشوند.
بیشتر بخوانید: رضایت مشتری
5- گرفتن تعهد
هر تماسی با یک مشتری بالقوه باید منجر به یک تعهد از سوی مشتری شود – یک توافق برای انجام دادن کاری که موجب پیش بردن فرآیند شود.
6- ارائه راه حل
زمانی که به خوبی یاد گرفتید چگونه قادر به کمک کردن هستید، باید به خوبی بتوانید داستان مشتری را از زبان خود و با محوریت محصول خود بیان کنید، به صورتی که محصول شما نقشی کلیدی در کمک کردن به مشتری برای کسب موفقیت در آن داشته باشد.
7- نهایی کردن “فروش”
در برخی از اوقات، باید در رابطه با تصمیم اتخاذ شده توسط مشتری بالقوه سوال کنید. اگر مهارتهای قبلی را خوب تمرین کرده باشید، مسئله نهایی کردن فروش به عنوان بخشی از مکالمه شما خودش به طور ناخودآگاه ظاهر میشود.
8- برقراری رابطه دو سویه
هدف شما همواره باید برقراری ارتباط دوسویه به جای داشتن یک فروش کوتاه مدت باشد.
9- احساس رضایت
افرادی که با حس قدردانی به مقوله فروش ورود میکنند، اغلب لذت بیشتری از موفقیت خود بدست میآورند و در زمان عدم موفقیت نیز احساس سرخوردگی کمتری دارند.